• Du har lagt til
  • 0 PDF'er
 
 
Rengjøring av fettfilter i kjøkkenhette

Tips til rengjøring av fettfilter

Uansett hva slags mat du lager på komfyren hjemme på kjøkkenet så produseres det matos. Damp og fett fra matlagingen stiger opp fra panner og gryter og fanges opp av ventilatoren i kjøkkenhetten. 

Men dersom fettfilteret i kjøkkenhetten er fullt av gammelt fett vil filteret ha minimal effekt. Dette er negativt for innemiljøet, og i tillegg kan det være svært brannfarlig.

Vi anbefaler at du vasker fettfilteret cirka to ganger i måneden, avhengig av bruk.  Fettfilteret kan vaskes med såpevann, for eksempel Zalo og salmiakk. La det gjerne ligge litt i bløt i kjøkkenvasken eller en bøtte, for at fettet skal løsne. Skrubb med en oppvaskbørste og skyll godt til slutt. Flexit sine fettfilter av metall kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Flexit har flere ulike typer fettfiltre. Finn filteret til din kjøkkenhette her.

Selve kjøkkenhetten rengjøres med mildt såpevann og klut. Noen ganger i året bør kjøkkenhetten også rengjøres grundig innvendig. De fleste Flexit kjøkkenventilatorer har en Easy Clean-motorenhet som gjør det enkelt og sikkert å utføre en grundig innvendig rengjøring.

 

Komfyrvakt

For å redusere risikoen for brann forårsaket av tørrkoking er installasjon av komfyrvakt påbudt i alle nye boliger og ved renovering. Flexit leverer en av markedets beste løsninger som integrert del i kjøkkenhetten Brasserie, eller som separat enhet (Safe Attach).

Finn din nærmeste forhandler her.

Er du usikker på hvilket filter du skal ha eller har andre spørsmål om kjøkkenventilasjon eller innemiljø? Ta kontakt med oss på e-post: kundeservice@flexit.no eller på telefon: 69 81 00 00

av flexit

Skriv ut

Tips en venn