• Du har lagt til
  • 0 PDF'er
 
 
Flexit i passivhus i Halden

Passivhuset er under bygging i Tistedalen i Halden. Husbygger Jostein Mjølnerød står selv for mye av utførelsen og har lagt vekt på å bruke produkter som finnes i handelen. Tetthetsmåling har blitt gjennomført, og målingen viste at huset er langt under kravene. Ventilasjon er viktig både for å sikre et godt inneklima og for å klare kravene til energibruk og varmegjenvinning. Prosjektering av ventilasjon pågår, og enkle kanalføringer og riktige kanaldimensjoner er viktig for å få ned trykkfallet i anlegget, og dermed klare kravene til SFP (vifteenergien). Installasjon av ventilasjon skal gjøres i sommer.

Passivhus Halden
Foran passivhuset. Diskusjon om bruk av kulvertventilasjon for å forvarme ventilasjonsluften. Fra venstre Johannes Sydengen, prosjektør Flexit, Christer Kemi, energirådgiver BoligEnøk, Jostein Mjølnerød, husbygger og Eivind Kolstad, markedssjef BoligEnøk.

Passivhus Halden
En myte at passivhus ikke kan ha store vindusflater.

Passivhus Halden
Johannes og Jostein i diskusjon om kjøkkenventilasjon og ildsted. Når boligen er såpass tett løses tilluft til kjøkkenventilasjon ved å øke tilluften i ventilasjonsanlegget. Tilsvarende økes tilluften i ventilasjonsanlegget i opptenningsfasen for å gi nok luft til ildstedet.

Les mer på: http://www.gronnlinje.no/

 

 

 

av flexit

Skriv ut

Tips en venn